Kuidas hooldada jooksurada/jooksulinti | KRK jõusaalid

Juhised jooksuraja hoolduseks

 

Sinu jooksumasin vajab aegajalt hooldust. Hooldusvajadus sõltub kasutustihedusest , heaperemehelikust kasutusest ning ruumis hoitavast puhtusest.

Järgnevalt toome välja olulised hooldustoimingud ja soovitused jooksutrenazööri paremaks säilimiseks.

1. Hoia jooksuraja peal ja ümber puhtust! Kasuta puhta tallaga jalanõusid. Liiv ja mustus jalanõude küljest satub lindi ja jooksuplaadi vahele ning rikub neid.

Tõmba tolm ära ka jooksumasina alt. Vähemalt 2-3 kuu tagant eemalda mootoriruumi kate ja ime tolmuimejaga tolm ka mootorilt ja selle ümbrusest  ning elektroonikakomponentidelt. Ole hoolikas ja ära vigasta juhtmeühendusi ega elektroonikakomponente.

2. Jälgi jooksulindi sirget liikumist rullikute vahel. Ebaühtlane liikumine nihutab jooksulindi masina ühte serva ja rikub vastu masinat hõõrdudes lindi serva. Jooksulinti saab rihtida ja pingutada seadme tagant poltides. Jooksulint vajab pingutamist ka teatud kasutustundide järgselt kui lindile astudes toimub nö. läbilibisemine. Jooksulindi aluselt plaadilt tuleb 2-3 kuu tagant eemaldada tolm ja mustus. Seda saab teha kergitades jooksulindi serva ja tolmuimejaotsikuga serva vahelt tõmmates. Võid kasutada ka lappi.

Seejärel peab jooksuplaadi ja lindi vahelist ala määrima spetsiaalse trenažööriga kaasas oleva jooksuplaadi vahaga.

Kergita lindi serva ja pigista tuubist 1. euromündi suurune kogus kohale kuhu toimub astumine. Tee seda mõlemalt poolt linti. Seejärel käivita jooksutrenazöör kiirusega 3-4km/h ja kõnni lindil  paremale-vasakule ja ette-taha, et määre plaadile ühtlaselt laiali kanduks.

Määrimata jooksulint tekitab liigset koormust mootorile. Üle pingutatud jooksulint koormab liigselt laagreid.  Kui hooldustööd tunduvad sulle liiga keerulised teostada, siis kutsu tehnik.

3. Puhasta ka infotablood ja käepidemeid. Masinale sattuv higi söövitab sinna pikemalt jäädes pragunema infotabloo nupud ja kummikattega käepidemed. Kasuta puhastamiseks pehmet paberit või lappi. Pihusta puhastusainet (nt. alkoholivaba aknapesuaine) paberile või lapile ja pühi sellega pinda. Ära pihusta puhastusainet otse juhttabloole. Liigne puhastusaine võib juhttabloo sisse sattudes rikkuda seadme. NB! Puhastusainet valides arvesta , et see ei oleks liiga kange ja ei rikuks infotabloo pinda.

 

Neid soovitusi järgides püsib Teie jooksumasin heas töökorras.

 

Meeldivaid treeninguid meie trenažööridel!

 

KRK Trenazööride meeskond