Kuidas valida jooksulinti? | KRK jõusaalid

Kuidas valida omale õige jooksutrenažöör!

 

Jooksulint, jooksurada, kõnnilint, kõnnirada… Heal lapsel mitu nime!

Paljud soovivad omale soetada koju sellise trenažööri.

Katsun veidi põhjalikumalt selgitada mida peaks arvestama kui olete omale sellist valimas.

 

Kas kasutate jooksulinti jooksmiseks või kõndimiseks?

Kui raske on kasutaja?

Kui tihti ja kui pikalt järjest trenažööri kasutatakse?

Millist kiirust trenažööril arendatakse?

 

Jooksulintidel on palju parameetreid mis kujundavad trenažööri kasutusmugavuse, vastupidavuse ja hinna. Nendeks võib pidada – mootori võimsus, kasutaja lubatud kaal, trenažööri kaal, jooksuala suurus, lisavarustus.

1.Soodsamad jooksurajad on väiksema mootori võimsusega 1-2 HJ. On konstruktsioonilt kergemad( -80kg)  Need sobivad pigem kergema kehakaaluga ( – 80 kg)  kasutajatele väiksema koormusega ( -30 min järjest.) jooksmiseks või kõndimiseks. Tavaliselt võimaldavad kiirust kuni 12-15km/h. Jooksuala on väike mistõttu peab nö. täpselt kõndima-jooksma. Jooksuala pehmendus on lihtsakoeline. Võib puududa kaldenurga reguleerimine.

2.Keskmise hinnatasemega jooksumasinad võimsusega 2-3 HJ. Seade on konstruktsioonilt massiivsem (-110 kg) ja sobib raskemale kasutajale (-110kg) ka jooksmiseks.

Kasutuskoormus ( 1-1,5h järjest). Jooksutrenazöör võimaldab kiirust 15km/h ja enam. Jooksuala on suurem ja pehmendatud ning kaldenurk alati reguleeritav.

3.Kõrgema tasemega jooksutrenazöörid on 3,5 – 5 HJ mootoritega ja lubavad kasutajat kaaluga  kuni 200kg.

Trenazöör  on konstruktsioonilt väga massiivne  120-200kg. Võimaldab kiirust kuni 22km/h ja kasutustihedust 2 ja enamgi tundi järjest. Jooksuala on suur ja jooksusammu pehmendav.Kaldenurk reguleeritav. Osadel  ka allamäge jooksuks.

 

Mida massiivsem on trenažöör seda stabiilsem ta jooksul või kõnnil on.

Kerged jooksumasinad põrkavad kiirel jooksul justkui põrandast lahti ja tekitavad ebameeldivat prõmmivat heli.

Jooksurada valides arvesta kindlasti ka töökindluse, remondi oskusteabe olemasoluga, hooldusvajaduse ja varuosade saadavusega.

Paljud kataloogikaubamajades müüdavad odavtrenazöörid jätavad teid rikki minnes võimaluseta see kunagi jälle tööle saada. Varuosasid pole saada ja remonti ei teostata mistõttu võib selliseid  trenažööre nimetada  nö. ühekordseks kasutuseks mõeldud aparaatideks.

 

Meie KRK -s  pakume trenažööre mille kvaliteet on meil enda treeningutes testitud. Anname alati meeledi kõigile põhjalikku nõu trenažööri valikul.  Meilt saab trenažööre ka soovi korral enne ostmist rentida.

 

Arukaid valikuid soovides

 

Krister Kaarlep

Treener-konsultant