Spordisaal ettevõttesse! | KRK jõusaalid

Spordisaal ettevõttesse!

Suure osa oma ajast veedavad inimesed tööd tehes ning paljudel pole see ka füüsilist laadi. Pikad tööpäevad ei võimalda peale tööd  enam spordiga tegeleda. Sügisväsimus süveneb peale kellade keeramist erakordselt.  Enne tööd ei jõua trenni, peale tööd ei jõua trenni- mis oleks lahendus?

Tegeleda spordiga tööajal?  Miks ka mitte. Tööandja mõtleb kindlasti, et kes siis tööd teeb?

Tegelikult on tõestatud, et õigesti ajastatud ja sisukalt kasutatud sportlik puhkepaus annab tööle juurde palju rohkem produktiivsust kui see ära võtab. 8 tundi tuimalt kuvarisse vahtiv töötaja jõuab kindlasti oma töö tehtud ka 7 tunniga olles ennast tunnikese turgutanud sportliku liikumisega. Lõpptulemusena ei jää võrrand nulli, kasutegur paistab punana palgel ja energiana  päeva muudes toimetustes.

Kõik me oleme kuulnud ütlust- terves kehas terve vaim !  Ja nii ongi! fitness-training

Särasilmne ja energiline töötaja jõuab rohkem, on positiivsem ja püsib terve,see kõik on kasuks tööandjale.  Paljud edumeelsed ettevõtted on juba loonud oma töötajatele sportimisvõimalusi ning kinnitavad, et see on olnud kasulik investeering.

Millega peaks arvestama spordisaali sisustamisel?  Esiteks vajate  ruumi kuhu trenazöörid paigutada.  Ruumi suurusest sõltuvalt saab edasi  juba planeerida sisustust. Trenazööride valikul soovitan lähtuda kasutajate töö iseloomust.  Kui töö iseloom on pingelisem ja füüsilisem  võib spordisaali sisustus olla nö. pehmemat laadi ja sisaldada esmajärjekorras  võimlemismatte, võimlemispalle, varbseina, espander-kumme ja venitustrenazööre, vibrotrenazööri  jms.  Need ei maksa palju ning ei võta palju ruumi. Selline investeering peaks olema jõukohane igale tööandjale kes vähegi hoolib oma töötajast.

Suurema ruumi ja enamate võimalustega muutub valik trenazööridest millega spordisaal sisustada väga laiaks. Kindlasti soovitan soetada mõni kardiotrenazöör  nt. velotrenazöör, jooksulint e. linttrenazöör

sõudeergomeeter või  crosstrainer , seda eriti kui töö toimub siseruumides ja hapnikuvaeses keskonnas.

Veel  võiks spordisaalis olla komplekt hantleid  1-10kg lihtsate harjutuste sooritamiseks, reguleeritava kaldenurgaga treeningpink, kõhulihaste treeningpink ja seljalihaste treeningpink.

Valikut võib laiendada veelgi ja see sõltub juba kasutajate eelistustest ja ettevõtte võimalustest.

On ettevõtteid kus spordisaal  on sisustatud võrdväärselt tuntud  ja moodsate spordiklubidega.

Esmatähtis on omada soovi luua oma töötajatele sportimisvõimalused, edasi võtta ühendust KRK Jõusaalide konsultandiga ja spordisaal on samahästi kui TEHTUD!

KRK Jõusaalide fitnesstreener ja konsultant

Krister Kaarlep