Velotrenazöörid – millist valida? | KRK jõusaalid

Velotrenazöörid – mis neil vahet ja millist valida!

Olles jõudnud järeldusele, et peaksite soetama omale koju  treenimiseks velotrenazööri tekib küsimus, et milline see täpselt peaks olema. Velotrenazööre on palju erinevaid ja milline just  mulle paremini sobiks.  Tooksin  järgnevalt väja  velotrenazööride  tüübid  ning selgitaksin nende erinevusi.

 

Velotrenazöör on kõige levinum treeningvahend Eesti kodudes.   Püstises asendis, tavaliselt kõrgemal asetseva juhtrauaga ja suure sadulaga on ta mugav ja vähe ruumivõttev treeningvahend. Koormuse reguleerimine toimub odavamatel velotrenazööridel käsitsi pöördnupu  abil  ja kallimatel elektrooniliselt infotabloo nuppude kaudu. Velotrenazööri infotabloo kuvab erinevaid andmeid  kiiruse, distantsi, kalorikulu jne. kohta  ning näitab pulssi. Südametöö monitoorimiseks on juhtraua küljes andurid millest hoides kuvatakse pulsinäit infotabloole. Osadel velotrenazööridel millel pole juhtraua küljes pulsinäitu lugevaid käepidemeid on näidu monitoorimiseks vaja kasutada rinnavööd mis saadab signaali infotabloole. Infotabloo on soodsamatel velotrenazööridel patareitoitel, kallimatel vooluvõrgust juhtmega või trenazööri sisseehitatud generaatoriga mis ei vaja juhet seinas.  Moodsamatel velotrenazööridel on palju seadistatavaid treeningprogramme millest osa  reguleerivad  määratud pulsi järgi automaatselt koormust, et treening oleks pidevalt ideaalses koormustsoonis. Kallimatel mudelitel võivad olla juhttabloosse integreeritud  nii jahutusventilaatorid kui ka teler. Velotrenazööride ülekanne on tavaliselt rihmaga ning vaikne ja hooldusvaba.

Istudes ja selga toetades ning  jalad mõnevõrra ettepoole suunatud asendis väntamiseks  on trenazööridemeistrid  valmistanud recumbent tüüpi velotrenazööri.  Selle trenazööri eeliseks on kindlasti mugavus, sest asend võimaldab ka algajal treenijal pikemalt väsimata vändata.

B-1100

Veel üheks velotrenazööri  tüübiks võiks nimetada spinningratast e. spinnerit. Spinninguks kutsutakse sisetreeningut  spetsiaalsel velotrenazööril. Spinneri sõiduasend on rõhutatult sportlik, trenazööri juhtraud ja sadul ulatuslikult reguleeritav ning  pedaalidel on kinnitused  ka sportlike spetsiaaljalanõude kasutamiseks.  Spinning-velotrenazööril treenivad talveperioodil paljud harrastusrattasportlased , sest sõiduasend ja tunnetus sarnaneb paljuski tavarattasõidule õues.  Spinner tüüpi velotrenazööridel toimub ülekanne kas ketiga või ülekanderihmaga. Ketiga ülekande eeliseks  on tavarattasõiduga sarnasem tunne,  ülekanderihmal hooldevaba ja vaikne töö. Tavaliselt on spinneritel ülekanne kaasaliikuvate pedaalidega  s.t  , et  nn. vabajooksu pole. Spinnerratastel  on  infotabloo  võimalik paigaldada lisavarustusena.

SPX

KRK Jõusaalide velotrenazööride valikust leiate kindlasti enda vajadustele sobiva. Hinnavahemik on kvaliteetsetel  velotrenazööridel alates 200.- eurost ulatudes kuni  4000.- euroni.

Kui  valiku tegemisel  tekib küsimusi võtke julgesti ühendust.